U bent hier: Home / BREKEND! HIV geen AIDS

BREKEND! HIV geen AIDS

by J.L. de Kreek — last modified 04-07-2018 06:00
Opgeslagen onder:

Vandaag wereld AIDS-dag. Niemand is een groter plezier te doen dan het bewijs te leveren dat AIDS geen causaal gevolg is van HIV. In zijn wereldberoemde artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Science van mei 1984, nummer 224, bladzijde 500-503, bewijst de vermaarde AIDS-wetenschapper Robert Gallo reeds dat AIDS niet het oorzakelijke gevolg van HIV is of zijn kan. Meer in het bijzonder bewijst Gallo dit met zijn meetgegevens op bladzijde 503.

In de exacte wetenschap geldt het adagium: meet het en je weet het. Om gewicht te meten is de weegschaal. Wie afstand meten wil pakt de meter. Om te weten of een virus de ziekte veroorzakende kiem is moet de ziekte veroorzakende ziektekiem in grote hoeveelheden gevonden wordt in alle organismen die lijden aan de ziekte. Deze universele standaard wordt Koch's postulaten genoemd en zijn de basis van de virologie. Koch was de eerste arts die ontdekte dat één specifieke ziektekiem te maken had met één specifieke ziekte: poliovirus veroorzaakt polio; griepvirus veroorzaakt griep etc.

HIV en AIDS voldoen niet aan deze standaard bewijst ook Robert Gallo in zijn artikel van mei 1984 in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Als eerste moet vastgesteld worden dat AIDS niet één specifieke ziekte is. AIDS is een syndroom. Een cluster van onbehandelde aandoeningen die tot de dood leidt. Voorts blijkt uit de meetgegevens van Robert Gallo dat HIV niet in grote hoeveelheden gevonden is in alle organismen die aan AIDS lijden.

Op bladzijde 502 van zijn publicatie in Science mei 1984 staat de tabel waarin Gallo zijn onderzoeksresultaten schematisch weergeeft. Gallo heeft 234 mensen onderzocht waarvan 137 geen AIDS hadden en 97 wel. Bij 47 van de 97 die wel AIDS hadden, werd ook HIV gevonden. Dus heeft Gallo aangetoond dat bij een minderheid van de AIDS patiënten ook HIV gevonden is en dat bij een meerderheid van de patiënten HIV niet de oorzaak van AIDS is.

Deze tabel is (alles) bepalend. De conclusie van Gallo in zijn artikel in Science van mei 1984 nr 224 komt niet overeen met zijn meetgegevens. Gallo concludeert op basis van deze meetgegevens dat studie naar isolatie van patiënten met AIDS en pre-AIDS en van gezonde personen met een AIDS-risico sterk bewijs levert van een causaal verband tussen HIV (HTLV-III) en AIDS.

Dit is een conclusie die geen enkele feitelijke grondslag heeft in de meetgegevens uit de aan deze conclusie ten grondslag liggende onderzoekingen. Uit het feit dat door Gallo bij slechts iets meer dan 48% van de AIDS gevallen HIV gevonden is, kan en mag niet afgeleid worden dat HIV de oorzaak is van AIDS. HIV is immers niet bij alle AIDS patiënten gevonden, zoals Koch's postulaten eist.

De conclusies van Robert Gallo in zijn artikel van mei 1984 in Science zijn zonder 'peer-review' gepubliceerd. Het artikel was voor de Amerikaanse overheid aanleiding met een persconferentie breed uit te meten over de veronderstelde ontdekking van Gallo. Voorts had Gallo pal voor zijn publicaties patentrechten verkregen op HIV-testen dus hij bezit een eigen financieel belang bij de wetenschappelijke publicatie van mei 1984 in Science wat op zichzelf bijzonder dubieus is.

Voorts blijkt dat Gallo met zijn artikelen gerommeld heeft. Onderzoeksjournalisten hebben ontdekt dat Gallo op het laatste moment wijzigingen heeft gemaakt in de verhandelingen en resultaten om de indruk te wekken dat zijn conclusie op de onderzoeksgegevens gebaseerd is. Met niemand van de AIDS-wetenschappers is een normaal gesprek te voeren over bovenstaande feiten. Schelden, dreigen en domweg negeren en verder de omstandigheid van de onbekendheid van het publiek met de feiten misbruiken is de houding van wetenschapper, AIDS-lobby en natuurlijk het vandaag collecterende AIDS-fonds.

Share |

Permalinks