U bent hier: Home / Corona-maatregelen slaan nergens op

Corona-maatregelen slaan nergens op

by J.L. de Kreek — last modified 16-03-2020 03:00
Opgeslagen onder:

De voorzitters van de vereniging voor Strafrechtadvocaten dienen op het matje te worden geroepen. In plaats op te roepen tot het sluiten van de rechtbanken dienen zij vraagtekens te stellen bij de vergaande beperkende maatregelen van de Overheid. Sportscholen worden gesloten om sociale contacten te beperken. Dat is een samenscholing en vergaderverbod. Strafmaatregelen worden opgelegd. En @RechtspraakNL sluit de deuren. Voor wat? Voor een risico waarmee normaal nooit rekening wordt gehouden. De feiten en cijfers tonen aan dat Corona niet anders is dan griep. Een ander virus. Zelfde soort risico’s.

Normaal bij griep ligt het risico te overlijden bij besmetting door het virus tussen de 0,03 en 10,0%. Mexicaanse griep is killing. Seizoensgriepen zijn soms mild en soms dodelijk. Nog nooit is er heisa gemaakt om het actuele risico met Corona. Dit risico wijkt niet af van griep. Bij virusbesmetting is het afhankelijk van de gezondheid van de drager of de persoon ziek wordt. Mensen met onderliggend lijden of obesitas lopen de meeste risico’s. Virussen komen en gaan. Ze muteren. Virussen doven uit omdat mensen ermee besmet raken en immuniteit ontwikkelen. Personen die zijn gevaccineerd stoten meer virussen uit dan personen die niet zijn gevaccineerd.

Het is allemaal lang zo rechtlijnig niet dat strafmaatregelen genomen dienen te worden zoals in Brabant om samenscholingen te voorkomen. Overheden die samenscholingsverboden opleggen en bewerkstelligen dat burgers met niet meer dan 100 personen vergaderen moeten op voorhand worden gewantrouwd. Bovendien is er op hetzelfde moment dat Corona zich voordoet een gigantische Amerikaanse troepenverplaatsing gaande. Amerika herplaatst zijn troepen uit het Midden Oosten in rap tempo naar Oost Europa. Ook bij en tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben Amerikanen middels troepenverplaatsingen de wereld besmet met hun Spaanse griep.

Dat Spanje helemaal code oranje gaat is vreemd omdat het in Spanje lekker warm is en Corona in die temperaturen niet (goed) gedijd. Binnenkort als in Nederland het voorjaar aanbreekt leggen virussen het af bij temperaturen boven de negen graden. Hoe kan Corona een probleem zijn in Spanje bij een temperatuur van 16 graden en lagere luchtvochtigheid dan het regenachtige Nederland? NCov19 is een griepachtigvirus wat milde tot ernstige klachten veroorzaakt. Meeste mensen genezen ervan. En bouwen daarmee immuniteit op. Het sterftecijfer van Corona wijkt niet af van griep door de jaren heen. Het ene jaar maakt griep minder slachtoffers dan het andere jaar. Het griepvirus waarmee in het seizoen 2019/2020 rekening moet worden gehouden is nCov19.

Relevant bij griep is de zorg voor de groep die erdoor wordt getroffen. In plaats de economie te slopen en burgers verboden op te leggen is het verstandiger te investeren in de zorg waar de patiënten die lijden aan de Corona worden behandeld. Dat is stuk goedkoper en de manier om te reageren. Als het virus door de actuele maatregelen wordt ingedamd is het nog zeer de vraag of het wegblijft. Omdat meeste mensen door de maatregelen nu niet in contact zijn geweest met het virus wordt er geen kudde-immuniteit opgebouwd. Bij virussen wordt immuniteit opgebouwd door contact met het virus. Het immuunsysteem van de mensen maakt daartegen antilichamen. Dit geldt in beginsel voor elk virus. Behalve dat het Ebolavirus eerst ongelofelijk veel doden zal veroorzaken voordat het menselijk lichaam daar immuun voor wordt.

Vaccineren tegen griep is lang niet zo voordelig als wordt gedacht. Het is beter gezond te leven en een sterk immuunsysteem te onderhouden. Voor gezonde mensen is contact met een virus niet perse onwenselijk omdat daarmee kudde-immuniteit wordt bewerkstelligd. Die kudde-immuniteit is tenslotte HET argument van de vaccinatielobby. Herd immunity wordt ook social immunity genoemd. Louter daarom reeds imponeren de antisociale maatregelen van de Overheid bizar. Sociale contacten zijn vaccinaties. Actuele maatregelen tegen Corona hebben niks te maken met virusbestrijding. Dat het bestuur in Nederland ze niet op een rijtje heeft wordt objectief bewezen door de geschiedenis van de eerste twee decennia van de 21ste eeuw.

De opeenvolgende kabinetten en parlementen sinds Paars zijn verantwoordelijk voor de dood van meer dan een miljoen Semieten in Irak. Over risico’s gesproken. Niemand vraagt om maatregelen. Het Coronavirus is bij ouderen ongeveer net zo dodelijk als de griep. Voorts is Corona moeilijker te behandelen dan griep. Bovendien zullen bij Corona meer mensen van middelbare leeftijd intensieve zorg nodig hebben. Om de gezondheidszorg niet te overbelasten is het beter daarin te investeren dan de samenleving stil te leggen en de economie onmetelijke schade aan te doen en gesteund door de voorzitters van de vereniging van Strafrechtadvocaten strafbepalingen te handhaven die dit bewerkstelligen.

Share |