U bent hier: Home / Corona-maatregelen maken slachtoffers

Corona-maatregelen maken slachtoffers

by J.L. de Kreek — last modified 18-03-2020 03:00
Opgeslagen onder:

In verband met terugkerende blessures gaat een ZZP’er minimaal drie keer per week naar de sportschool. Noodzakelijk om werkdruk de baas te blijven. En om lichaam en geest in conditie te houden. Sportschool is daarbij fijn omdat de apparaten de kleinste kans geven op extra blessures. En tussendoor iemand altijd een grap maakt waarom gelachen kan worden. Nu met de Corona-maatregelen is de sportschool gesloten. Bovendien staakt de organisator van de favoriete buitensport de deuren in verband met Corona. De blessure van betrokken ZZP’er vraagt om aandacht. En de fysiotherapeut geeft niet thuis vanwege de Corona.

De maatregelen tegen Corona maken problemen erger. Corona is niet het probleem. De wetenschap is allang bekend met hoe virussen het hoofd geboden moeten worden. Daar zijn draaiboeken voor. De maatregelen die nu tegen Corona worden genomen passen bij een wereldwijde acute uitbraak van Ebola. Ebola verschilt van Corona omdat Ebola door direct contact met zieke Ebola-patiënten wordt overgedragen. En Corona zich door de lucht verplaatst. Corona is een virus wat overspringt van dier op mens. En wat nu nog niet makkelijk wordt verspreid tussen mensen. Doordat bestuurders kiezen voor maatregelen die gericht zijn op temperen van de piekbelasting van de gezondheidszorg wordt de volksgezondheid benadeeld. Het VMBO-biologie-onderwijs levert reeds de informatie die noodzakelijk is om dit te begrijpen. 

De maatregelen vlakken de golf van besmettingen af waardoor Corona makkelijker meerdere seizoenen overleeft. En zelfs sterker terugkomen kan. Corona is een virus wat mensen ziek maakt. En wat evolueert. Per seizoen dat het overleeft leert het van zijn gastheer. Dit virus is nog nu nog te vergelijken met stevige griep. Meeste mensen zullen daardoor besmet raken. De gezondheidszorg zal worden belast op de manier zoals het dat is gewend bij een stevige griep, behalve dat Corona extra belastend is voor zwakkeren. En voor die opvang onvoldoende apparaten en kamers en mensen beschikbaar zijn om de piekbelasting aan te kunnen. Ruimte, apparaten en mensen zijn nodig om het Corona virus de baas te kunnen. Uitgaansverboden, samenscholingsverboden gehandhaafd door 100.000 agenten en onder dreiging van gevangenisstraf of boetes en zelfs met militairen op straat zoals in Spanje zijn onlogische gezondheidsmaatregelen in verband met Corona. 

De logische wetenschappelijk bewezen maatregelen tegen Corona zijn in de eerste plaats geen paniek. Corona is gewoon een stevige griep wat vaker voorkomt. Griep veroorzaakt klachten die overeenkomen met de klachten bij Corona. Griep veroorzaakt gemiddeld tussen de 300.000 en 700.000 doden jaar. In dezelfde tijd dat Corona 7.500 doden wereldwijd veroorzaakt. De verhouding tussen de maatregelen en de problemen door Corona zijn volledig zoek. Het gaat in verband met Corona louter om het beheersen van de piekbelasting in de gezondheidszorg. Dit betekent niks anders dan dat er meer gezondheidszorg geregeld moet worden. Meer gebouwen, tenten, opvang, en machines en materialen. Mondkapjes voor verplegend personeel, voldoende gels voor het reinigen van de handen, voldoende mensen om de extra-zorg-patiënten aan te kunnen. 

Het verschil tussen Corona en de ‘gewone’ griep is dat Corona bij zwakkeren harder aan kan komen dan ‘gewone’ griep. De luchtwegen worden aangetast waardoor het bij Corona vaker nodig zal zijn om patiënten aan te sluiten op beademingsapparaten tot het virus is verslagen door betrokken patiënt. Bij griepachtige virussen als Corona biedt het menselijklichaam de beste pharma chemie tegen de onwenselijke indringer. Witte bloedcellen zijn het leger tegen onzichtbare indringers. Zij maken ziektemakers onschadelijk. Zij vallen de indringer aan en zorgen voor antilichamen. Dit proces van virusbestrijding bewerkstelligt koorts bij betrokkenen patiënt. Bij co-factoren zoals obesitas, roken, ouderdom en/of ander onderliggend lijden kan Corona de longen ernstig aantasten. Daarom zijn er meer beademingsapparaten nodig tegen Corona!

De Persconferentie gisteren over de economische-crisis ten gevolgen van de Corona-maatregelen bewijst de juistheid van het bovenstaande objectief. Tientallen miljarden worden gereserveerd om de schade aan de economie door de Corona-maatregelen het hoofd te bieden. Niemand heeft het er over dat een investering van miljoenen in de gezondheidszorg voldoende is om Corona een genade klap te geven. Corona is geen probleem voor virusbestrijders. Corona is minder besmettelijk dan de griep. De kans dat iemand sterft aan de Corona is brisant klein. De kans om te sterven bij een auto-ongeluk is heel veel groter. Wereldwijd zijn er in vier tot zes maanden 7.500 mensen gestorven aan Corona. In diezelfde tijd veroorzaakt griep het 50-voudige daarvan.

Grappig genoeg begrijpt de buitenspellende jeugd wel de onzin van de Corona-maatregelen. Terecht want de door de MSM verkeerd geciteerde experts zeggen op TV dat de gezondheidszorg Corona aankan behalve dat de capaciteiten in ziekenhuizen en strategische reserves van medisch materiaal zoals beademingsapparatuur opgewaardeerd moeten worden. Het moet niet gaan om "uiteindelijke groepsimmuniteit" zoals de NOS braaf napraat. Die herd-immunityt moet nu worden bereikt bij en tijdens de eerste golf van het virus. Immuniteit wordt verkregen door besmetting. Des te meer mensen zijn besmet des te groter de immuniteit. Als weinig mensen zijn besmet omdat sociale contacten zijn vermeden blijft het virus actief. En krijgt het virus meer kansen sterker terug te komen en vallen er meer slachtoffers. In Amerika lijden 30 miljoen kinderen honger door de Corona-maatregelen.

Update 10:34: De Corona briefing Tweede Kamer bevestigt bovenstaand: IC-zorg moet verbeterd.
Update 10:35:
De Corona briefing Tweede Kamer: Lockdown lost niks op, daarna volgt weer een uitbraak want geen groepsimmuniteit
Update 10:36:
De Corona briefing Tweede Kamer:
groepsimmuniteit draagt bij aan bestrijding waardoor maatregelen teruggedraaid kunnen worden.

Share |