U bent hier: Home / Corona-maatregelen geen volksgezondheidsmaatregelen

Corona-maatregelen geen volksgezondheidsmaatregelen

by J.L. de Kreek — last modified 20-03-2020 03:00
Opgeslagen onder:

Onbekendheid bij het publiek en angst voor onzichtbare virussen wordt misbruikt om maatregelen door te voeren die niks te maken hebben met volksgezondheid. De cijfers en de door de media gedeelde grafiek met de drie scenario’s bewijst dit objectief. Negen duizend doden wereldwijd zetten de hele wereld stil. Nog nooit is een mensenleven zo veel waard geweest. CNov19 is tot nu lang zo dodelijk niet als de jaarlijkse seizoensgriep die in dezelfde tijd het 100-voudige van het aantal doden kan veroorzaken.

Het is ook duidelijk wat wetenschappers zeggen over het ontstaan van virussen en de besmetting bij mensen. Wanneer 60% van de mensen is genezen van cNov19 dan “kunnen we weer terug naar het normale leven”. Dit wordt vertraagd door de genomen maatregelen. Omdat nu de hele samenleving stil ligt.

Men had net zo goed ervoor kunnen kiezen niks te doen. Dan waren er meer mensen tegelijk ziek geweest en was de 60% het snelst bereikt. Dat hiervoor niet is gekozen heeft beweerdelijk te maken met de capaciteit in de zorg. Aan die capaciteit wordt niks gedaan. Nergens noodhospitalen. Bovendien vragen artsen zich af wanneer het nu 'windkracht negen wordt'. De meeste mensen hebben milde klachten en genezen weer van de infectie, zegt het RIVM. 75% van de overleden Corona-patiënten zijn ouderen die bewust niet naar de intensive care zijn gegaan.

De in de media getoonde grafiek met de drie scenario’s laat ook een horizontale lijn zien die het “aantal IC-bedden beschikbaar” weergeeft. Deze grafiek geeft de verhouding weer tussen vraag en aanbod van beschikbare IC-bedden in verband met Corona afgezet tegen de tijd. De Corona-maatregelen die tientallen miljarden kosten en de hele samenleving op de kop zetten drukken louter tijdelijk de vraag naar IC-bedden. Terwijl het aanbod had moeten worden opgevoerd. De VS pompt 500 miljard in de economie wegens Corona. Niks daarvan gaat naar de gezondheidszorg. Voor Nederland is het beter te investeren in het verhogen van het beschikbare “aantal IC-bedden”. Kost misschien een paar miljoen en dan heb je ook wat. De grafiek met de drie scenario’s is ook gebruikt in het debat in de Tweede Kamer over Corona. Die grafiek bewijst objectief dat de Corona-maatregelen geen volksgezondheidsmaatregelen zijn. Anders was gewoon het aantal beschikbare IC-bedden opgewaardeerd.

Share |

Permalinks