U bent hier: Home / Bitcoin lijkt op fraude

Bitcoin lijkt op fraude

by J.L. de Kreek — last modified 21-05-2021 03:00
Opgeslagen onder:

Iedereen kan een beeld vormen van hoe 50.000 EURO in goud eruit ziet. Meeste mensen weten niet wat Bitcoin werkelijk is. Een Bitcoin is niks. De waarde van Bitcoin is op niks gebaseerd. Er wordt reclame gemaakt dat Bitcoin decentraal is georganiseerd. Dat is het niet. Een politbureau is de baas over Bitcoin. En kan het protocol zonder meer veranderen en Bitcoins aan de voorraad toevoegen. Het politbureao van Bitcoin kan net als de Centrale Bank in Amerika naar goeddunken geld bijdrukken. Tot in het oneindige. Dit is reeds gebeurt want uit het niks zijn 120 miljoen Bitcoins beschikbaar, en de verschillende cryptomunten zijn gewoon Bitcoins met een andere naam. De Bitcoin is niet schaars. Van geen kant.

De Bitcoin bezit geen intrinsieke waarde. Goud bezit dit wel. Daarom wordt geïnvesteerd in het delven van dit edelmetaal. Bitcoin is een grootboek. Een 'general ledger'. Omdat iedereen daarin schrijven kan want Bitcoin is openbaar,  controleren alle nodes de transacties op geldigheid. Dit voorkomt dubbelspending. De transacties zijn ketens van handtekeningen. Deze ketens van handtekenen worden verkocht als zogenaamd waardevolle digitale munten die de mensheid emancipeert en met een beperkte voorraad waardoor het schaars is en die niet centraal wordt gemanaged. Met een normaal grootboek houdt de boekhouder van de bank de transacties bij. Bij Bitcoin wordt dit gedaan door de nodes.

De code voor die nodes en het Bitcoin protocol wordt bepaald door enkelen. Zij bepalen de inhoud van de broncode die bepaalt hoe de Bitcoin zich in de digitale ruimte gedraagt. Deze broncode die op de hardschijven van computers staat komt van een enkele bron waarvan een handvol personen bepaalt hoe die code eruit ziet. Geen enkele democratische of andere controle. Deze coders zijn de heren en meesters over het vermogen aan Bitcoins wat over het internet wordt uitgewisseld iedereen in de waan plaatsend dat het maximaal aantal Bitcoins 120 miljoen is. Dat is het niet. In het verleden zijn transacties al aangepast. Een Bitcoin is een transactiebewijs. Normaal bij een transactiebewijs is daaraan iets van waarde gekoppeld. Bijvoorbeeld een eigendomsbewijs. 

Aan de Bitcoin is een virtuele waarde gekoppeld die wordt vastgesteld door de waan van de dag. Deze onechte of virtuele waarde wordt voldaan met echt geld. Kopers van Bitcoins verkeren in de veronderstelling een bezit aan te schaffen wat soortgelijk is aan goud terwijl het niks meer en niks minder is dan een transactiebewijs met betrekking tot een res-nikwaardius. Mensen mogen alles als geld bestempelen. Indien, zoals dit bij de Bitcoin is gegaan, de waarde wordt bepaald door ‘convention’, kan bij convention ook gebakken lucht als geld worden gebruikt. De vermarketing van Bitcoin is misleidende reclame. De Bitcoin is niet wat wordt gesteld en beweerd. De waarde is gebaseerd op de speculatie dat de meeste mensen trappen in de fraude.

Share |