U bent hier: Home / Journalistiek zeer onbetrouwbaar

Journalistiek zeer onbetrouwbaar

by J.L. de Kreek — last modified 02-06-2022 03:00
Opgeslagen onder:

Wat journalisten ook van zichzelf vinden. De journalistiek is zuiver onbetrouwbaar. Journalisten zijn wegbereiders van terrorisme, massamoord, bedrog, misleiding en antisemitisme. Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans van de Volkskrant kan dit weten want hij is historicus. En een van de grote verspreiders van desinformatie als het aankomt op Covid en CO2. In de journalistiek spelen feiten geen enkele rol. Dat soortelijke massa van staal significant kleiner is dan dat van aluminium, en de valsnelheid, en de wet van behoud van impuls, spelen geen enkele rol voor journalisten bij hun analyses van het instorten van de torens van de Twin Towers 9/11. Dat er geen bewijs bestaat van het bestaan van Sars-co-2 en dat de PCR-test ongeschikt is om een virus te identificeren boeit Maarten Keulemans helemaal niks.

Ook de blatante misleiding in verband met CO2 van Maarten Keulemans is opvallend. Zijn standpunten en beweringen daarover zijn ongefundeerd. Zijn desinformatie in verband daarmee is gewoon uit te rekenen. Misschien wel het meest weerzinwekkende aan Maarten Keulemans is wat hij niet vertelt terwijl het niet anders kan dan dat hij als historicus met de feiten bekend is. Journalisten zitten achter het oplaaien van het antisemitisme eind 19e begin 20ste eeuw en hebben de plannen beraamd voor de Jodenvervolging en de Holocaust. Journalisten spelen een sleutelrol in het naoorlogs Holocaustbedrog. En journalisten nemen nog altijd de leiding bij en tijdens het vervolgen van Joden. Men leest er niks over in de Volkskrant want dat wordt gevuld door journalisten.

Andere journalisten nemen de misleiding klakkeloos over. Zoals journalist Chris Klomp die geen enkele wetenschappelijke studie achter de kiezen heeft en toch alles beter meent te weten dan mensen met verstand van zaken. Zo beweert Reuters, in tegenstelling tot berichten in de sociale media, dat Sars-cov-2 wel is geïsoleerd. Dat zou al in januari 2020 zijn gebeurd. Het verwijst daarbij naar Chinezen die het virus zouden hebben geïdentificeerd waarna het genetisch zou zijn gesequenced. Een bron van het bewijs van de identificatie wordt niet geleverd door Reuters. Het verwijst enkel naar de site van de WHO waarop ook zonder bron staat “A novel coronavirus was identified as the cause by Chinese authorities”.

In de publicaties van Marion Koopmans staat nadrukkelijk dat de PCR-test is gebaseerd op synthetisch materiaal omdat er geen bron van het virus voorhanden is. Ook in de publicaties die middels Wob-verzoeken boven water zijn gekomen en die door de overheid wordt gebruikt als zogenaamd bewijs van het bestaan van Sars-cov-2, staat expliciet dat het virus niet is geisoleerd. Chris Klomp retweet de desinformatie klakkeloos.

Journalisten zijn beroepsoplichters of gewoon ronduit dom. En laten zich gewillig gebruiken voor criminele activiteiten. Meeste journalisten hebben geen wetenschappelijke opleiding en zijn zelfs niet in staat de basiskennis die ze vanuit het onderwijs hebben meegekregen in de praktijk toe te passen. Toch menen journalisten vaak het gelijk aan hun zijde te hebben. De Volkskrant pretendeert een kwaliteitskrant te zijn terwijl de inhoud het tegendeel aantoont.

 Journalist Chris Klomp heeft steevast een grote mond tegen iedereen die zijn mening niet deelt terwijl hij wetenschappelijk de plank volledig misslaat en een grote bron is van desinformatie. En dan natuurlijk die weerzinwekkende Maarten Keulemans. Kennelijk maakt het strafrecht geen enkele indruk op journalisten. 30 maart 2020 is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie in verband met het coronaterrorisme. De namen van diverse journalisten en hun uitgevers zijn daarin genoemd. Die aangifte is een verhaal met een 'long tail' waaraan iedereen ijs en weder dienende nog een hoop lol zal beleven.

Share |

Permalinks