U bent hier: Home / De moord op Marianne Vaatstra

De moord op Marianne Vaatstra

by J.L. de Kreek — last modified 16-06-2020 03:00
Opgeslagen onder:

Publicist Wim Dankbaar is door de Hoge Raad twee weken geleden definitief in het ongelijk gesteld in verband met zijn werk met betrekking tot de kwestie Vaatstra. De Hoge Raad heeft niet eens de moeite genomen te motiveren waarom het zich schaart achter de conclusie van de advocaat-generaal. Een bevoegdheid die de Hoge Raad heeft volgens artikel 81 RO waarvan dankbaar gebruik is gemaakt. Of is het misbruik? De veroordeling van Jasper S. voor de moord op Marianne Vaatstra overtuigt niet. Eigenlijk is het de schuld van Wim Dankbaar dat Jasper S. is veroordeeld. Want Wim Dankbaar wees de moordenaar aan.

Wim Dankbaar bemoeit zich al heel lang met de zaak Vaatstra. Hij en anderen zijn er de oorzaak van dat het OM onderzoek deed naar de mogelijke betrokkenheid van een asielzoeker bij de moord. Deze asielzoeker is door Wim Dankbaar met naam, en toenaam en foto's en alles aangewezen. Vervolgens heeft het OM in het buitenland een persoon onderzocht waarvan Dankbaar zegt dat het bewuste asielzoeker niet is. En waarvan het OM in het door het OM gepubliceerde rapport Ali Hassan (wat inmiddels van de site van het OM is verwijderd) bewijst dat het DNA van deze persoon is vergeleken met het DNA wat het OM toen der tijd in bezit had. Op grond van deze vergelijking heeft het OM de persoon die door Wim Dankbaar is aangewezen als de moordenaar, uitgesloten van betrokkenheid bij de moord.

Dat is best slim van het OM. Het DNA van Jasper S. vergelijken met de  potentiële moordenaar wanneer een scenario wordt onderzocht waarbij twee daders zijn betrokken. De kwestie is juist dat Wim Dankbaar stelt en beweert dat er meerdere personen deelnamen aan de verkrachting op en moord van Marianne Vaatstra. Een verkrachter en een moordenaar. En misschien iemand die de boel heeft gefilmd voor de snuff. De verkrachter is Jasper S. Daarvan had het OM het DNA in bezit toen het Ali H. onderzocht. Mogelijk zelfs uit een andere zaak. De moordenaar zou volgens Dankbaar een asielzoeker zijn uit het nabij gelegen AZC die snel na de moord en verkrachting op gezag van Joris D. en andere aan ons boven gestelden naar het buitenland is gesmokkeld. Zegt Wim Dankbaar.

De Caravan waar het groepsgebeuren zich afgespeeld zou hebben is toevallig verbrand kort na het event. De auto waarmee het lijk via een zandweg naar het weiland werd gebracht is gesloopt. Inhoudelijk laat Wim Dankbaar zien dat er best veel vragen zijn te stellen over de moord op en verachting van Marianne Vaatstra. Ook de geluidsopnamen die zijn gemaakt van het onderzoek ter zitting van de zaak van Jasper S en de verhalen van de aansteker, de pinpas, de fiets, de handtas van Marianne en Geke roepen vragen op. Al met al imponeert de bekentenis van Jasper S. voor de verachting en de moord ongeloofwaardig en ongefundeerd.

Share |

Permalinks