U bent hier: Home / De Russische denazificatie paradox

De Russische denazificatie paradox

by J.L. de Kreek — last modified 30-04-2022 03:00

Rusland beweert met speciale militaire operaties in Oekraïne het buurland te denazificeren. De wereld mag Rusland nog altijd dankbaar zijn voor de denazificatie in de Tweede Wereldoorlog. Auschwitz is bevrijd door de Russen. Zonder de Russen was er geen eind gekomen aan het Nazisme in West Europa. Desondanks doet de hedendaagse Russische denazificatie meer kwaad dan goed. Dankzij de Russische inval in Oekraïne zijn er aan beide zijden tienduizenden doden te betreuren. Zowel burgers al militairen. Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen. Prijzen rijzen de pan uit. Voedselschaarste dreigt. En de Nazi’s in Oekraïne zijn nu zwaarder bewapend en gemotiveerder dan ooit te voren.

De Russische president Putin verwijst nogal eens afkeurend naar de unilaterale misdaden van the Coalition of the Willing in Irak. Terecht want de inval in Irak is een vuige oorlogsmisdaad van de westerse politiek die nog altijd niet strafrechtelijk is vervolgd. Daarom ook dat het zo vreemd is dat Putin kiest voor een soortgelijke oplossing in Oekraïne. Wat was ‘the clear and present danger’ wat de inval van Rusland in Oekraïne rechtvaardigt? Dat al jaren achtereen pro-Russische bevolkingsgroepen in Oekraïne worden geterroriseerd met misselijk makend geweld door de Azovstal kan moeilijk als een acute dreiging worden gezien omdat het al zo lang gaande is. Bovendien heeft Rusland al die jaren daarover geen klachten laten horen in bijvoorbeeld de internationale diplomatie of bij de VN-veiligheidsraad. Putin verschilt in dat opzicht in niks van Bush, Balkenende en Blair.

Het meest beangstigende aan de denazificatie initiatieven van Putin is dat hij bereikt dat de activiteiten van de Neonazi’s in Oekraïne worden genormaliseerd door het Westen. En dat de Neonazi’s ruimte krijgen om te groeien en aan sympathie te winnen bij westerse bestuurders. Dat president Zelensky door Europese bestuurders met open armen wordt ontvangen in zijn bruine hemd is gewoon erg slecht nieuws. Dat bruine hemd van Zelensky is niet voor niks bruin. Dat is om te benadrukken dat Zelensky is wat hij daarin lijkt: een Bruinhemd. In het westen missen de meeste mensen de informatie die nodig is om goed te bepalen wie in der tijd allemaal precies tot de Nazi’s behoorde. De initiële Bruinhemden kwamen uit Oekraïne. En namen deel aan de beweging waarvan Zelensky ook deel uitmaakt. De Nazi’s bestaan niet alleen uit de Duitse antisemieten van Hitler. De handlangers waaraan de Fuhrer het meeste heeft te danken kennen de meeste mensen als de Zionisten.

De tekens Nazi staan voor de fusie tussen de Nationaal Socialisten en de Zionisten. Dat is allemaal makkelijk te zien aan de duizenden authentieke documenten die sinds 2016 staan gepubliceerd op de website www.holocaustles.nl. De inval van Rusland in Oekraïne is de natte droom van dit monsterverbond wat wil bereiken dat een eind wordt gemaakt aan democratie op aarde en de mensheid wordt teruggeplaatst in de middeleeuwen met absolute heersers en slavernij. Putin had ervoor moeten kiezen de kwestie klein te houden. Hij wekt nu juist het Nazisme tot leven en bereikt het tegenovergesteld van wat hij zegt te willen. Putin is de initiator van een nieuwe oorlog in Europa die alle potentie heeft uit te groeien tot de Derde Wereldoorlog die de Zionisten en hun antisemitische vrienden en bondgenoten nodig hebben om hun doel te realiseren: wereldmacht en uitroeien van het gehele Joodse volk.

Share |

Permalinks