U bent hier: Home / Genootschap Hoofdredacteuren imponeert crimineel

Genootschap Hoofdredacteuren imponeert crimineel

by J.L. de Kreek — last modified 30-03-2021 03:00
Opgeslagen onder:

Het Nederlandse Genootschap van Hoofdredacteuren is een beroepsorganisatie. Het Genootschap organiseert op gezette tijden lunches met bewindslieden of andere vertegenwoordigers van het openbaar bestuur, de maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, waarbij de nadruk ligt op hun opvattingen over en contacten met de Nederlandse media. Het Bestuur van het Genootschap onderhoudt structurele contacten met de NVJ, de NDP, de Raad voor de Journalistiek en de journalistieke opleidingen, zowel hbo als universitair. Daarnaast treedt het bestuur op als gesprekspartner van verschillende overheden.

Het Genootschap is een statutaire vereniging. Het heeft ten doel de zelfstandige behartiging van gemeenschappelijke belangen, voortvloeiend uit de hoofdredactionele verantwoordelijkheid van zijn leden, zoals vastgelegd in de collectieve arbeidsovereenkomst voor dagbladjournalisten en het daarop gebaseerde statuut voor hoofdredacties en redacties. Het genootschap gaat daarbij uit van het beginsel der persvrijheid, zoals omschreven in afdeling twee van de Constitutie van de Internationale Federatie van Journalisten. Volgens het Genootschap zijn de leden op geen enkele manier gebonden aan de Code voor de Journalistiek waarin streven naar objectiviteit de eerste regel is.

Volgens het Genootschap is de journalistiek een vrij beroep. De Code voor de Journalistiek is bedoeld voor journalisten en niet-journalisten. Volgens het Genootschap is de Code voor de Journalistiek de ethische normen voor journalistiek handelen, waaraan de leden van het Genootschap op geen enkele manier zijn gebonden. PowNed-verslaggever Mark Baanders stond afgelopen zondag bij een parkeervak toen een auto met piepende banden op hem afreed en weigerde te stoppen, onder het toeziend oog van de politie. In Krimpen aan den IJssel benaderde een kerkganger een verslaggever van RTV Rijnmond van achteren en schopte hem in zijn rug.

In het kader van persveilig wil het Genootschap om de tafel met OM en Politie, schrijft het ANP. De hoofdredacteuren accepteren de verklaring van gemeente Urk, OM en politie niet dat er niet gelijk is ingegrepen in Urk om de rust te bewaren. De verslaggevers van PowNed en RTV Rijnmond waren bij kerken, omdat de geloofsgemeenschappen hadden aangekondigd vanaf zondag weer meer mensen toe te laten en de coronaregels niet langer volledig in acht te nemen. Dat er geen pandemie is en en dat de ministerraad wordt bedrogen door het RIVM en OMT en dat er reguliere goedwerkende goedkope geneesmiddelen bestaan tegen de klachten passend bij Covid19 wordt door journalisten moedwillig uit de media gehouden. De aanvallen op de verslaggevers zorgen voor een stortvloed aan afkeuring, van minister Grapperhaus van Justitie en de journalistiek.

Het optreden van de verslaggevers van Powned en RTV Rijnmond bij kerken moet in samenhang worden gezien met de moedwillige gebreken in de waarheidsvinding van journalisten en redacteuren in het algemeen. Berichten in de journalistiek zijn alles behalve waarheidsgetrouw, onafhankelijk, fair en met een open vizier. Het genootschap slempt en soebat met de bestuurders die door de journalistiek gecontroleerd moeten worden. En de producties van de leden van het Genootschap zitten tot de nok gevuld met aantoonbare leugens over welhaast alles wat relevant is. Van de dood van Jezus Christus tot de Jodenvervolging, 9/11, de MH17, Hiv en AIDS, de kinderbescherming, Covid19. de leden van het Genootschap gedragen zich steevast als hulppersonen van terroristen en criminelen anderszins. Het Genootschap imponeert als een dekmantel-organisatie voor terrorisme en georganiseerde misdaad.

Share |