U bent hier: Home / Het grote energie complot

Het grote energie complot

by J.L. de Kreek — last modified 28-07-2022 03:00
Opgeslagen onder:

Meeste mensen vertrouwen journalisten en hebben nooit geleerd zelf te denken. De schaarste met energie nu met de oorlog in Oekraïne is artificieel, gemaakt. Fossiele brandstoffen dragen middels uitstoot van CO2 direct bij aan vergroening en kunnen ook anderszins schoon worden verbrand. Russisch gas is goedkoop. Nu koopt West Europa duur gas van de internationale markt en is dus meer geld kwijt voor de basis van de industrie waardoor het minder geld heeft voor de productie. Nederland heeft veel nodig omdat Nederland op grote schaal Oekraïne ondersteunt in verband met de inval van de Russen in Oekraïne. Niemand weet hoe ver de Russen nog zullen optrekken en of ze op de Grebbeberg verslagen moeten worden.

Het dure geld wat iedereen kwijt is aan brandstoffen voor de auto en het huis en de fabriek kan niet aan wat anders worden besteedt. Zoals het op pijl houden van de wapen en munitievoorraden voor als de Russen komen. Goedkoop gas van Rusland inkopen gedurende de oorlog van de Russen in Oekraïne is gewoon economisch gezien in het licht van die strijd, zeer verstandig om te blijven doen. Wij veel gas. De Russen de laagste prijs. Dan kunnen wij voor weinig geld de economie draaiende houden en goede wapens en munitie financieren voor de steun aan Oekraïne. Niemand van de strategen in het bestuur die het bedenkt omdat het niet de bedoeling is van de elite dat Europa het er goed vanaf brengt.

De schaarste in verband met energiebronnen is bedoeld om burgers te kunnen onderdrukken. Goedkoop gas uit Rusland is heel goed voor de economie. Een robuuste economie die draait als een tierelier is keihard nodig om elke strijd te overleven. De Europese bestuurders schieten Europa in de voet met hun energiebeleid. CO2 is op geen enkele manier de oorzaak van klimaatverandering. De CO2 uitstoot door verbranding van fossiele brandstoffen is juist goed. Dat is juist een positief effect van de verbranding van fossiele brandstoffen. Uitstoot van stikstofoxide, waarover het stikstof debat gaat, is gewoon aan te pakken door de brandstoffen scheikundig te bewerken. Ook daarvoor hoeven fossiele brandstoffen niet te worden afgeschaft. Verbrandingsmotoren kunnen ook op gas rijden. Wat zeer schoon is. De elektrische auto is qua productie en gebruik lang niet zo schoon als een goed onderhouden dieselmotor.

Energie-technisch gezien en ook in het algemeen belang van de economie is het verstandig fossiele brandstoffen inclusief gas uit Rusland betaald in Roebels, ruimschoots in te zetten in Europa. En niet moeilijk te doen over CO2-uitstoot want dat is nergens voor nodig. De uitstoot van NOx door verkeer kan worden aangepakt met Cyxlox. Een Nederlandse vinding waarmee verbrandingsmotoren ook veel minder roet uitstoten. Diesel als brandstof voor verkeer is zeer geschikt voor schone ontbranding. CO2 is juist goed. En NOx en roet worden aangepakt met Cyxlox. De issues in verband met milieu waardoor fossiele brandstoffen schaars worden zijn scheikundig op te lossen. En de schaarste van energie ten gevolge van de oorlog in Oekraïne is het gevolg van beslissingen van Europese bestuurders die daarmee hun strijd tegen de Europese burger ondersteunen.

Share |

Permalinks