U bent hier: Home / Oneerlijke concurrentie advocatuur

Oneerlijke concurrentie advocatuur

by J.L. de Kreek — last modified 07-03-2021 03:00
Opgeslagen onder:

Er vinden schermutselingen plaats tussen een jurist met visie en de Orde van Advocaten in het algemeen. Deze jurist met ervaring als advocaat heeft aan zijn opleidingsverplichtingen voldaan, gaf vroeger trainingen voor de permanente opleiding van advocaten en heeft jaren geleden de advocatuur verlaten zonder stageverklaring. En vindt het nodig terug te keren. De lokale Deken van de Orde van Advocaten weigert deze persoon toegang tot de advocatuur wegens zijn standpunten en beweringen. Het Hof van Discipline heeft deze faux pas bekrachtigd. Bovendien weigert de Deken deze jurist zijn stageverklaring te verstekken omdat hij geen advocaat is.

3 maart 2021 heeft de Rechtbank bepaald dat de Orde van Advocaten ten onrechte onderscheid maakt tussen een advocaat en een niet-advocaat bij de toelating als advocaat. En dat men advocaat moet zijn om een stageverklaring kunnen krijgen. Er is wrevel bij ondernemers dat zij zelf niet gewoon kunnen procederen tot en met de hoogste instantie zonder een advocaat te moeten inschakelen en op die manier onderworpen te worden aan de nukken van willekeurig welke Deken in Nederland. Advocaten zijn niet gratis. En het voorschot is nooit genoeg. Ze zijn altijd op vakantie. En ze presteren gewoon niet beter dan de gemiddelde bedrijfsjurist die zonder al die toeters en bellen optreedt. En advocaten worden gewoon door de Deken gecensureerd in hun werk voor cliënten. Het recht in Nederland wordt bepaald door de Deken in door hemzelf opgetuigde tuchtzaken.

Het meest bizarre aan de Nederlandse advocatuur is het optreden van de Deken in verband met georganiseerd sadistisch kindermisbruik. Iedereen kent de tuchtklachten van de Amsterdamse Deken over advocate Nakad inmiddels. Nakad heeft een bepaalde gezonde opinie over de Jeudgzorg. En de Amsterdamse deken duikt met kennis van de dossiers bovenop de zaak om po actief de hoop van de cliënten van advocaat mevrouw mr. Nakad de kop in te drukken. Iedereen heeft het er over. Het dossier in verband met die tuchtklacht in samenhang met andere dossiers waarbij de Amsterdamse Deken is betrokken laat gewoon zien dat de Amsterdamse Deken juridisch imponeert als hulppersoon voor de georganiseerde ambtelijke misdaad bij het ministerie van justitie en veiligheid en de civiele overheid wat ten titel van kinderbescherming WIM- en anderszins strafbare feiten pleegt met zo’n half miljoen minderjarige slachtoffers per jaar en een mega omzet voor de ‘corporate tribe’.

Share |

Permalinks