U bent hier: Home / Sympathiseren met Putin

Sympathiseren met Putin

by J.L. de Kreek — last modified 01-08-2022 03:00
Opgeslagen onder:

Op Schiphol schijnen tankvliegtuigen te staan die voor de strijd tegen Rusland aan Oekraïne te leveren Amerikaanse straaljagers boven England in de lucht bijtanken. Putin is een strateeg. Hij doet alles beter dan alle Westerse leiders bij elkaar. De West Europese bestuurders zijn mafkezen. Stuk voor stuk. Kunnen helemaal niks. Op het toneel van de internationale politiek vertolkt Putin de hoofdrol. De dwazen en half dwazen aan Westerse zijde kunnen niet meer dan zichzelf voortdurend in de voet schieten. Het Westen verzwakt in rap tempo in verhouding tot Rusland. De economie in Rusland doet het lang zo slecht niet als in West Europa. Bovendien is het gas goedkoper in Rusland. En zijn Russische raketmotoren superieur.

Dat er sancties aan Rusland worden opgelegd waardoor de levering van gas aan Europa in gevaar komt is keihard bewijs van het verraad door de Westerse bestuurders gepleegd. De Nato-krijgsmacht is zeer waarschijnlijk geen partij voor het Russische leger. De Russen hebben gewoon meer slagkracht getuige de wapen- en munitiedepots die leeg zijn omdat alle is weggegeven aan Zelensky en zijn bende. Zelensky speelt vals. Oekraïne is geen democratie en bombardeert al jaren Russische bevolkingsgroepen. Er gaat al jaren lang grote terreur uit van het bestuur in Oekraïne op de Donbas. Daar hebben slachtpartijen plaatsgevonden. Gepleegd door milities die zich identificeren met het Nazisme. Deze milities worden bestreden door Putin en gesponsord door het Westen. Er is in Oekraïne jaren lang geïnvesteerd door Westerse belanghebbende om oorlog met Rusland uit te lokken. 

Het is een smetstreep op de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne dat Putin niet eerst verlof heeft gevraagd bij het Internationaal Strafhof in Den Haag en/of de Verenigde Naties. Nu is het toch een beetje alsof Putin in Oekraïne hetzelfde doet als the Coalition of the Willing in Irak. De vraag waarom Putin zo nodig de speciale militaire operatie moest beginnen op op 24 februari 2022 is nog altijd niet beantwoord. Sympathiseren met Putin betekent niet automatisch een keuze tegen Oekraïne. Kiev is gebouwd door Russen. Historisch en geografisch gezien hoort Oekraïne gewoon meer bij Rusland dan bij de Europese Unie en de NATO. Het zijn de keuzes van Westerse leiders waardoor Rusland militair ingrijpt in Oekraïne. Niet de afspraken nakomend waarbij Oekraïne een onafhankelijk land is zonder dat het deelneemt aan de Noord Atlantische Verdragsorganisatie. Het is niet moeilijk het opdringen van de NATO naar de grens met Rusland gewoon na te laten. En eerlijk te zijn over de Nazi-sympathieën van president Zelensky van Oekraïne.
> <p>

Share |

Permalinks