U bent hier: Home / Zionisten archetype antisemieten

Zionisten archetype antisemieten

by J.L. de Kreek — last modified 09-12-2020 03:00
Opgeslagen onder:

Zionisten vallen Joden stelselmatig lastig met de IHRA-werkdefintie van antisemitisme omdat de Joden antisemitisch zouden zijn. Aan de hand van deze definitie is makkelijk te zien en begrijpen dat de Zionisten de grote antisemieten zijn. Wanneer de Zionisten naast hun eigen meetlat voor antisemitisme worden gelegd blijkt dat zij daaraan volledig voldoen. De beweging der Zionisten is officieel opgericht te Basel 1897 door de bekende Oostenrijkse journalist en atheïst Theodor Herzl. Journalist Theodoor Herzl riep reeds in 1899 op “om uit de synagogale besturen alle anti-Zionisten onverbiddelijk uit te werpen en alleen warme Zionisten in die besturen te kiezen”.

De IHRA-werkdefinitie van antisemitisme luidt als volgt:

Antisemitisme is een bepaalde perceptie van Joden, die kan worden uitgedrukt als haat tegen Joden. Retorische en fysieke manifestaties van antisemitisme zijn gericht tegen Joodse of niet-Joodse individuen en/of hun eigendom, jegens instellingen van de Joodse gemeenschap en religieuze voorzieningen.

Die Antisemiten werden unsere verläßlichsten Freunde, die antisemitischen Länder undere Verbündeten.
- Herzl  1895

Dat juist de Zionisten een bepaalde perceptie van de Joden bezitten die kan worden uitgedrukt als haat tegen Joden bewijst de Zionistische leider Theodor Herzl persoonlijk bij en tijdens zijn rede voor het Tweede Zionistische Congres te Basel van 28 tot 31 augustus 1898 toen Theodor Herzl onder luid applaus van het aanwezige publiek zei: “Dort protestieren die Rabbiner gegen den Zionismus als gegen eine von der jüdischen Religion verbotene Neuerung.” Terwijl Zionisme juist een voor de Joodse religie verboden “Neuerung” is. Zionisme is verboden in het Jodendom. Zionisme is in strijd met het verbond met Gd en lokt bewust antisemitisme uit.

Ich glaube, die Lösung der Judenfrage gefunden zu haben. Nicht „eine Lösung“, zonder „die“ Lösung, die einzige.
- Herzl 1895

De Joden in der tijd zijn overvallen door het werk van Herzl en zijn beweging waarmee Herzl cum suis duizenden jarenoude Joodse normen en waarden terzijde stelden. In zijn rede voor het Derde Zionistische Congres te Basel 15 tot 18 augustus 1899 zegt Herzl onder luid applaus tegen zijn volgers: “ich denke hier nicht an die sogenannten Protestrabbiner des Westens. Mit diesen sind wir fertig und hoffen, dass auch das jüdische Volk bald mit ihnen fertig sein wird”. De Zionisten waren al in 1899 klaar met de Joden. Zie onder andere het verhaal van de Protestrabbijnen op goedenieuws.nl. Protestrabbijnen zijn Joden zoals Joden zijn. Theodor Herzl haat de Joden en schrijft het epistel “Protestrabbiner” tegen hen. Hierin stelt en beweert hij:

Wo haben die fünf Herren in der „Einberufung“ oder in der „Tagesordnung“ des Kongresses irgendeinen Hinweis auf den „Lehrinhalt des Judentums“ gelesen? Davon steht kein Wort, keine auch nur entfernte Andeutung in den Verlautbarungen der Einberufer.

Judenfrage soll als großer Versöhnungsausklang gelöst werden.
- Herzl  1895

Met andere woorden: het Zionisme is niet gebaseerd op de leerinhoud van het Jodendom en de aspiraties van zijn biechtvaders en/of belijders en/of aanhangers. Dit rechtvaardigt het oordeel dat het Zionisme geen Jodendom kan zijn. En dat de Joodse vormen der Zionisten schijn is wat misleidt. De protestbrief van de rabbijnen waarnaar Theodor Herzl verwijst in zijn haatcampagne tegen de Joden is een jaar later onderschreven door de algemene vergadering Der Allgemeiner Rabbiner-Verband in Duitsland 1–2 juli 1898. Dat de Zionisten een fusie zijn aangegaan met de Nationaal Socialisten en antisemieten hebben aangesteld om de openbare orde te handhaven, maakt het er niet gezelliger op met de Zionisten.

Share |

Permalinks